نخ سر کیسه دوزی


سر کیسه دوزی چیست؟

سر کیسه دوزی به معنی دوختن سر کیسه هایی است که از موادی پر شده اند و سر این کیسه ها را با استفاده از نخ های سر کیسه که مخصوص این کار هستند، می دوزند‌. نخ های کار سر کیسه دوزی مخصوص هستند و از الیاف های مصنوعی و مختلط تشکیل شده اند. برای دوخت سر کیسه ها، از دو روش دوستی و صنعتی استفاده می کنند. روش دستی با استفاده از دست سر کیسه ها دوخته می شود و از چرخی استفاده نمی شود.‌ روش صنعتی از چرخ های صنعتی مختلف استفاده می شود که با استفاده از این چرخ ها، پس از پر کردن کیسه ها از مواد، دوخته می شود و به طور کامل پوشیده می شود.

کاربرد نخ سر کیسه دوزی



از نخ های سر کیسه دوزی برای مصارف مختلف استفاده می کنند. از این نخ ها در صنعت، پتروشیمی ، برای بسته بندی مصالح ساختمانی، در کارخانه ها، کار گاه ها و مکان های دیگر استفاده می کنند. این نخ ها به دلیل ضخامت و مقاومت بالای آن مورد توجه عموم قرار گرفته و علاوه بر استفاده این نخ در کارخانه جات در منزل هم در کار های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از نخ های سر کیسه دوزی برای دوختن و بستن سر کیسه های آرد در کار خانه های آرد استفاده می کنند. از این نخ ها در ساختمان سازی و یا در کار خانه های سیمان برای بستن سر کیسه های شن و ماسه و سیمان و گچ استفاده می کنند.



در آسیاب ها و شالی کوبی ها پس از تبدیل گندم به برنج، ان ها به صورت بسته بندی در اورده و سپس با استفاده از نخ های سر کیسه دوزی، سر ان را به طور کامل محکم می کنند. در کارخانه جات بسته بندی حبوبات و چیز های دیگر، برای محکم کردن و دوختن سر کیسه های این حبوبات و محکم کردن آن، از نخ های سر کیسه دوزی کمک می گیرند. برای بسته بندی انواع کود های شیمایی که به صورت پودر هستند از نخ سر کیسه برای بستن سر گونی های ان استفاده می کنند. در کار خانه هایی که به تهیه مواد غذایی برای طیور و حیوانات می پردازند از این کیسه ها برای دسته بندی و بستن سر کیسه های این مواد غذایی می پردازند.





به طور کلی از نخ های سر کیسه دوزی برای بسته بندی و بستن سر و ته کیسه هایی که از مواد پودر مانند پر شده اند، به دلیل محکم بودن و بالا بودن ضخامت آن استفاده می کنند. علاوه بر ان در صنعت پتروشیمی نیز از این نخ های سر کیسه بسیار استفاده می شود. هر چه وزن این مواد سنگین تر باشد، از نخ های سر کیسه دوزی با ضخامت بالاتر و لایه های بیشتر استفاده می کنند. البته جنس این نخ ها هم در کار کرد آن ها بسیار موثر است و مورد توجه قرار می گیرد.



نخ ها به رشته ها باریک و نازکی گفته می شود که از الیاف های طبیعی و مصنوعی ساخته می شوند و هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. نخ هایی مانند: پنبه، پشم، مو، کتان، ابریشم و… از الیاف های طبیعی تشکیل شده اند و ریشه در طبیعت دارند. عده ای از نخ ها از الیاف های مصنوعی تشکیل شده اند و در واقع به دست انسان ساخته می شوند مانند: پلی استر، سلولز و… نخ های سر کیسه دوزی از الیاف های مصنوعی و یا الیاف های مختلط که ترکیبی از الیاف های طبیعی و مصنوعی هستند، ساخته می شوند.





نخ های سر کیسه دوزی از الیاف هایی مانند: پلی استر، پلی استر پنبه و یا الیاف های مصنوعی دیگر ساخته می شوند. نخ های سر کیسه دوزی دارای انواع متفاوتی می باشند و در وزن و ضخامت متفاوت ساخته می شوند. برای مقاوم و محکم شدن نخ ها در سر کیسه دوزی آن ها را به صورت چند لایه می سازند. هر چه تعداد لایه بیشتر باشند وزن بالاتری را دارند و قیمت آن ها هم نسبت به نخ های سر کیسه با وزن کمتر، بیشتر است.





انواع طناب



طبیعی



از آنجا که نوع طبیعی آن از محصولات سازگار با محیط زیست ساخته شده است، در حین ساخت از مواد شیمیایی استفاده نمی شود. اگر نگران تأثیر طناب جدید خود بر محیط باشید، این نوع انتخاب بسیار بهتری است. البته مزایا و معایب مختلفی وجود دارد که باید هنگام انتخاب طناب ساخته شده از کنف، سیزال، پنبه یا الیاف طبیعی دیگر، آنها را در نظر بگیرید.



با انتخاب یک طناب طبیعی که ترکیبی از چند نوع الیاف مختلف باشد ، می توانید از جوانب مثبت و منفی هر یک لذت ببرید، و می تواند طناب بسیار محکم و با دوام داشته باشید. نوع طبیعی گرچه قوی است، اما مقاومت آن به اندازه نوع مصنوعی نیست و به راحتی در اثر آب، کپک و اشعه UV آسیب می بیند. برخلاف نوع مصنوعی ، نوع طبیعی آن در اثر قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد آسیب نمی بیند و فقط در صورت قرار گرفتن در معرض شعله های آتش می سوزد.



متأسفانه، نوع طبیعی وقتی خیس می شود جمع می شود و بعد از خشک شدن، کار با آن بسیار دشوار است. این نوع در صورت نیاز به بسته بندی وسایل یا طنابی که دارای چسبندگی عالی باشد، ایده آل است. از آنجا که نوع طبیعی قابل تجزیه زیست است و می تواند به طور طبیعی تجزیه شود. دفع آن به اندازه نوع مصنوعی آن دشوار نیست.



مصنوعی



طناب های مصنوعی یا پلاستیکی به طور کلی از موادی مانند نایلون، پلی استر و پلی پروپیلن ساخته می شوند، اگرچه مواد دیگری نیز وجود دارد که می تواند برای ساخت این طنابها استفاده شود. دوام آنها بسیار بیشتر از طنابهای طبیعی است و این یکی از دلایل محبوبیت آنها است. طول عمر آنها معمولاً 30٪ بیشتر از طنابهای طبیعی است و در هنگام خیس بودن و افزایش سن بسیار قویتر هستند. طناب های مصنوعی نیز کمتر در معرض آسیب کپک، آب و اشعه ماورا بنفش قرار می گیرند.



بعلاوه، طنابهای مصنوعی هنگام خیس شدن کمتر جمع می شوند اما قرار گرفتن در معرض گرمای کافی باعث ذوب شدن طناب می شود که می تواند مقاومت آن را کاهش دهد. آنها بیشتر محکم هستند و کشش بیشتری دارند، که باعث می شود طنابهای مصنوعی برای بکسل و بلند کردن استفاده شوند، اما جلوگیری از لغزش گره ها در نوع مصنوعی مشکل است.



متأسفانه، یکی از مهمترین موارد منفی طناب پلاستیکی این است که تولید آن تمایل به ایجاد محصولات جانبی خطرناک دارد و محصول نهایی قابل تجدید یا استفاده مجدد نیست. این بدان معنی است که اگر گزینه پایدارتر از نظر محیط زیست را می خواهید، بهتر است یک طناب طبیعی را انتخاب کنید اگر این نیاز شما را برآورده کند.



از گذشته های دور تا به امروز ما شاهد استفاده از طناب و کاربرد های آن بوده ایم. در گذشته برای رفع نیاز های خود همانند بالا کشیدن آب از چاه، از آن استفاده میکردند. اما شیوه ساخت آن در آن زمان متفاوت بود، از موی گوسفندان و الیاف طبیعی برای ساخت آن استفاده میکردند. امرزوه این وسیله در انواع مختلف با جنس ها جدید تولید میشود که هر کدام می تواند کاربرد خاص یا متفاوت داشته باشد.



طناب ها در گذشته به اشکال مختلفی ساخته می شدند. برای مثال در سال های دور برای بالا رفتن از درختان، گیاهان یا شاخه های نرم و منعطف را به هم می پیچیدند تا قادر به بالا رفتن از تنه درختان باشند.



سپس مردم قدیم پی بردند که می تواند با استفاده از موی حیوانات یا دام هایشان برای تولید آن استفاده کنند. با چیدن موی گوسفندان و انجام فرایند خاص بر روی آن، می توانند آن را در چند لایه به همدیگر بافت تا به یک طناب تبدیل شود.



پیچ خورده



این طناب بسیار خوبی است اگر می خواهید به راحتی آن را بچرخانید. پیچ خورده یک نوع بسیار رایج است که اغلب برای خطوط اسکله و سیم بکسل استفاده می شود. این طناب ها با اتصال رشته ها به یکدیگر و اطمینان از اینکه در یک جهت قرار دارند، تشکیل می شوند. الیاف داخل هر سه رشته باید در جهت مخالف یکدیگر بچرخند تا طناب به هم چسبیده باشد.



این نوع به طور کلی ارزان است و کشش آن بسیار بیشتر از طناب بافته است، که در برخی از کاربردها می تواند خوب باشد. متأسفانه نسبت به طناب بافته شده انعطاف پذیری و سفتی کمتری دارد و اگر در استفاده از آن مراقب نباشید، ممکن است که گره بخورد



انواع نخ سرکیسه دوزی چیست؟



نخ های سرکیسه دوزی دارای انواع مختلفی هستند و با توجه به نوع مواد تشکیل دهند و همچنین تعداد لایه ها و ضخامت و وزن این نخ ها، متفاوت است. نخ های سر کیسه دوزی از موادی مانند : پلی استر، پلی استر پنبه، پنبه، پلی پرو پین و… تشکیل می شوند و از نظر لایه به لایه های متعدد دو گرمی یا پنج گرمی و هشت گرمی ساخته و تولید می شوند. نخ های سر کیسه دوزی نسبت به نخ های دیگر دارای ویژگی هایی هستند که آن ها را از دیگر نخ ها جدا می کند، نخ های سر کیسه چنین ویژگی هایی را دارد که عبارتند از:





این نخ ها در دستگاه های دوخت روان عمل می کنند و فاقد هر گونه گره و جمع شده گی می باشند. این نخ ها به صورت یک پارچه تولید می شوند و در صورت نیاز با سرعت بالا نیز دوخت می شوند. نخ سر کیسه دوزی در برابر آب و رطوبت و در برابر نور خورشید و پوسیدگی مقاوم هستند و همچنین فاقد هر گونه بوی نامطبوع هستند. در واقع این نخ ها به صورت کاملا بهداشتی تولید و در اختیار مشتریان قرار می گیرد.



قیمت نخ سر کیسه دوزی:



قیمت نخ های سر کیسه دوزی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این نخ ها دارای قیمت ضخامت متفاوتی می باشند و هر کدام می توانند از چندین لایه تشکیل شوند و ضخامت و وزن متفاوتی را داشته باشند، بعضی از این نخ ها به صورت ۸لایه و بعضی از نخ ها به صورت۵ و… می باشند ک و با توجه به وزنی که دارند قیمت هر کدام متغییر می باشد.



قیمت نخ های سر کیسه دوزی علاوه بر اینکه که به ضخامت و وزن ان ها بستگی دارد به عواملی دیگری مانند: نحوه ساخت و مواد تشکیل دهنده ان و رنگ و… بستگی دارد.